• Επιλέξτε γλώσσα :

    GreekEnglish (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Στυλίδα

Η Στυλίδα είναι μια παραλιακή πόλη, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 18 χιλιομέτρων από την Λαμία, αποτέλωντας στην ουσία το επίνειό της, ενώ επιπλέον αποτελεί το εμπορικό λιμάνι της Φθιώτιδας

Είναι χτισμένη στις παρυφές του όρου Όθρυος (το βουνό των Τιτάνων), στο κέντρο ενός απέραντου ελαιώνα απλώνεται ο Δήμος, ενώ είναι χτισμένη σε αμφιθεατρική διάταξη.


Η Στυλίδα είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία. Είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας πόλης «Φάλαρα», ενώ υπάρχουν και ερείπια από τα δυο αρχαία κάστρα της πόλης στις θέσεις «Αγία Αικατερίνη» (δυτικά) και «Καλόγερος» (ανατολικά). Άλλα σπουδαία αξιοθέατα της πόλης είναι τα μοναστήρια του Αγίου Βλασίου και του Αγίου Γεωργίου καθώς και η Μονή των Αγίων Ταξιαρχών στη Νεράιδα, ενώ σημαντικό είναι και το μνημείο του αγωνιστή του 1821 Κασομούλη, στο σημείο που βρίσκεται και ο τάφος του.

Στην Στυλίδα έχει δημιουργηθεί το πρώτο Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα (το 1998), με δίδυμο σταθμό στην Υπάτη, έτσι ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος του οικοσυστήματος Μαλιακού - Οίτης- Σπερχειού.

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση : Αθ. Διάκου 14

Τ.Κ. : 35100

Τηλ : 22310 28971-3

Φαξ : 22310 42704

Λαμία - Ελλάδα

mail-s

Είσοδος μέλους

You are here