• Επιλέξτε γλώσσα :

    GreekEnglish (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Παραθαλάσσιες Εξορμήσεις

Σε σχετικά κοντινή απόσταση από την πόλη της Λαμίας υπάρχουν παραλίες και οικισμοί, τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε για μπάνιο ή για ψαράκι στις παραθαλάσσιες ταβερνες

Στο άνω άκρο του πετάλου του Μαλιακού μπορείτε να επισκεφθείτε παραλίες όπως ο Καραβόμυλος, η παραλία Ραχών και το Αχλάδι.

Ο Καραβόμυλος είναι ένα φημισμένο γραφικό λιμανάκι με ψαροκάικα και ψαροταβέρνες μέσα σε μια κατάφυτη έκταση από ιτιές και τρεχούμενα νερά που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και γραφικές παραλίες, όπως π.χ η παραλία Αχινού.

Η παραλία Ραχών είναι ένα μικρό καλοκαιρινό παραθερστικό θέρετρο , σε απόσταση περίπου 25-30 χιλιομέτρων από την Λαμία, στο άνω άκρο του πετάλου του Μαλιακού. Το σημείο στο οποίο είναι χτισμένη η παραλία Ραχών, είναι η αρχαία πόλη «Αλόπη».  Είναι ένα μέρος  ήσυχο, με οργανωμένες και μη παραλίες , κατάλληλες για όλα τα γούστα.

Σε μικρή απόσταση από τις Ράχες, περίπου 3 χιλιομέτρων, βρίσκεται το Αχλάδι,  ένα παραδοσιακό ψαροχώρι με όμορφες, γραφικές ακρογιαλιές.

Από την άλλη πλευρά του Μαλιακού,στο  νότιο τμήμα του πετάλου του Μαλιακού μπορείτε να βρείτε τα Καμμένα Βούρλα, τα οποία βρίσκονται στους πρόποδες του καταπράσινου βουνού Κνήμις. Συνδιάζουν βουνό και θάλασσα, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να βρει οργανωμένες και μη παραλίες, ανάλογα με τις επιθυμίες του.

Στα Καμμένα Βούρλα υπάρχουν ιαματικές πηγές, στους πρόποδες του βουνού, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την παραλία. Οι πηγές της δεξαμενής χαρακτηρίζονται σαν Ραδιενεργές - χλωριονατριούχες και η πηγή του Μύλου Κονιαβίτη σαν υδροθείο - χλωριονατριούχος.

Από τα Καμμένα Βούρλα ξεκινάει καθημερινά καραβάκι για μονοήμερη εκδρομή στα Λιχαδονήσια, τις ελληνικές Σεϋχέλλες, όπως τις αποκαλούν οι ντόπιοι. Τα Λιχαδονήσια είνα μία συστάδα νησιών, τα οποία αναδύθηκαν μετά από μεγάλο σεισμό πριν χιλιάδες χρόνια. Τα παλαιότερα χρόνια κατοικούνταν, σήμερα όμως είναι ακατοίκητα και αποτελούν προστατευμένους οικολογικούς χώρουςΣε απόσταση περίπου 8,5 χιλιομέτρων από τα Καμμένα Βούρλα βρίσκεται η κωμόπολη του Αγίου Κωνσταντίνου. Η κωμόπολη περιτριγυρίζεται από απέραντους ελαιώνες, οι οποίοι φτάνουν μέχρι την θάλασσα. Από το γραφικό λιμανάκι του αναχωρούν καραβάκια με προορισμό την βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες.

Η σημερινή κωμόπολη του Αγίου Κων/νου, είναι κτισμένη στη θέση όπου βρισκόταν κατά την αρχαιότητα ο Δαφνούντας, τελευταία δυτική πόλη της χώρας των Οπουντίων Λοκρών. Η πόλη προστατευόταν από μακρά τείχη - ερείπια των οποίων σώζονται στη θέση "Ισώματα" - και ήταν το πιο σπουδαίο λιμάνι της περιοχής.

.

Διεύθυνση

Διεύθυνση : Αθ. Διάκου 14

Τ.Κ. : 35100

Τηλ : 22310 28971-3

Φαξ : 22310 42704

Λαμία - Ελλάδα

mail-s

Είσοδος μέλους

You are here